Rullbanor – bästa hjälpen på lagret

På lagret där jag jobbar hanterar vi mängder av stora lådor. När lådorna ska packas upp görs detta vid olika packbord. Hittills har vi antingen fått använda handtrucken som är lite bökig, eller bära lådorna för hand som är tungt och jobbigt.

Men nu har vi fått installerat rullbanor från pallagret till packborden. Sån himla skillnad. Visserligen måste vi lyfta lådorna men inget bärande och ingen klumpig handtruck längre.

Tänk att en så liten åtgärd kan betyda så mycket för oss som jobbar med uppackning av varor.

Begagnade rullbanor

Det var när företagsledningen hittade begagnade rullbanor som allt föll på plats. Eftersom vi behöver spara pengar så tyckte ledningen att det blev för dyrt att sätta upp rullbanor, men när de hittade begagnade av bra kvalitet så var det inget snack om saken.

Nu flyter arbetet på jättebra och vi får mycket mera gjort eftersom man inte behöver springa runt så mycket. Jag får inte alls så ont i ryggen längre vilket är ett stort plus.

Vi på lagret

Vi har det jättekul på mitt jobb. Vi är 10 personer som jobbar på lagret och sammanhållningen är underbar. Förutom att jobba ihop så brukar vi hitta på nåt tillsammans en kväll i månaden. Förra gången var vi och bowlade innan vi käkade lite och tog några öl. Det lär ju inte bli sämre sammanhållning nu när det är lättare att jobba.

Många tycker det är ett skitjobb att jobba på ett lager. Jag håller inte alls med. Visserligen kan man inte sitta med målade naglar framför en dator. Och man behöver inte använda sin hjärna till avancerad problemlösning. Men jag kan lyssna på musik och ljudböcker, eller snacka skit med arbetskompisarna när jag jobbar. Det gillar jag! En annan sak jag gillar är att jag kan stämpla ut exakt klockan fyra och sen behöver jag inte tänka på jobbet innan jag stämplar in igen klockan sju dan därpå.