Dags för dränering?

Börjar det bli dags för dränering där hemma? Det sägs att en dränering vanligtvis håller i ungefär 25 år innan det är dags att göra det på nytt, någonting som kan vara lätt att glömma av och hålla koll på. Detta är dock väldigt viktigt att göra för att hålla huset i ett gott skikt och även inomhusmiljön. En dränering görs ju kort och gott för att leda bort grundvatten så att inte denna vattennivå stiger alldeles för högt och på så sätt dränker hela grunden. Det skulle även kunna medföra fuktskador som kan bli väldigt omfattande och kostsamma om dessa inte åtgärdas i tid. Även om kostnaden för en dränering kan kännas tuff, så är det med andra ord värt det i längden.

Det smidigaste sättet är att använda sig av så kallade dräneringselement

Det finns olika sätt att dränera i dagens läge, och jag skulle vilja påstå att det smidigaste sättet är att använda sig av så kallade dräneringselement. Dessa gör att man slipper allt som har med makadam och singel att göra eftersom man via dräneringselement kan återfylla hålet med samma massa som grävdes upp vid början av dräneringen.

En sorts kloss som är uppbyggd av ett dräneringsrör tillverkat av plast

Det mest effektiva dräneringselementet jag har sett är en sorts kloss som är uppbyggd av ett dräneringsrör tillverkat av plast. Klossen är i sin tur uppbyggd av bland annat plastkulor och bindemedel i egenskap att hindra att fukt och vatten absorberas av cellplasten. Det finns som sagt olika tillvägagångssätt när det kommer till dränering. Jag skulle rekommendera att kontakta kunnig personal inom ämnet för att diskutera just dina förutsättningar och möjligheter för att få det som passa just dig allra bäst. Huvudsaken är att man håller tidsintervallen för dränering och håller huset och inomhusmiljön i ett gott skick.