MC stövlar

Varför måste man köpa ett par MC stövlar, räcker det inte med ett par boots eller vanliga stövlar för att åka med bak på min sambos MC? Första gången jag åkte MC var när jag träffade min nuvarande sambo, han bjöd med mig att åka på en tur med hans vänner på Sveriges nationaldag för fem år sedan. Jag hade inga kläder alls att ta på mig som passade för en tur på hans MC, vi gjorde en inventering i hans garderob och han fann några gamla MC byxor och en MC jacka som hans mamma hade haft en gång i tiden. Dom var aningen för stora men med lite anpassning så funkade dom i alla fall för dagen.

Integralhjälm & MC stövlar

Det svåraste var att få tag på en integralhjälm för det är ju det absolut viktigaste om man behöver tumma på något när det gäller kläderna, som till exempel ett par MC stövlar. Jag kom på till slut att jag kanske kunde låna en MC hjälm av syrran och hon hade även ett par MC stövlar som jag kunde få låna med. Perfekt! Då var jag helt utrustad inför min första åktur bak på en MC.

Egna MC stövlar

Åkturen gick bra och var helt underbar! Jag älskade verkligen varje minut där bak på MC´n. Så fort vi kom hem så började jag kika på Blocket efter begagnade MC kläder, först tänkte jag att jag skulle köpa ett skinnställ men efter att ha provat ett par skinnställ bestämde jag mig för att försöka få tag på ett allväderställ. Tråkigt men praktiskt! Mina egna MC stövlar fann jag på nätet och beställde hem efter många timmars googlande och dom satt perfekt. Till slut lyckades jag få tag på ett jättebra allväderställ som passade mig som handen i handsken, och efter ytterligare ett tag köpte jag även en egen MC hjälm.