Reservdelar till bil

Varför blir det alltid fel när jag ska beställa reservdelar till bil!? Jag har beställt reservdelar till mina bilar på ett företag, vi kan kalla det för företag X, under några år och ungefär varannan gång tvingas jag att åka tillbaka för att det inte passar. Jag uppger registreringsnumret på bilen och talar också om vad det är för märke, årsmodell och så vidare. Han bakom disken går ut på lagret och hämtar mina reservdelar, jag läser på dom och säger ”är du verkligen helt säker på att det här är rätt?”, han ser lite surt på mig eftersom det är han som ska föreställa specialisten, och säger ”ja, så klart det är rätt?” som om det var den dummaste fråga han har hört.

Reservdelarna passar inte

Jag kör in bilen i garaget och skruvar bort dom gamla utslitna delarna och som vanligt sitter dom stenhårt fast. När jag efter drygt en timme har lyckats att få bort dom ska jag sätta dit de nya reservdelarna. Jag kämpar och sliter med passformen bara för att inse att det är FEL RESERVDELAR! Så irriterande när jag har legat under bilen i en timme för att lossa alla fastrostade bultar för att kunna ta bort de delar jag ska byta ut och självklart så passar inte det jag har beställt! Vad ska jag göra nu? Skruva tillbaka skiten och åka tillbaka till butiken?

Byter reservdelarna igen

Eftersom jag inte har någon som helst chans att kunna låna en bil för att åka tillbaka och byta så får jag lägga mig under bilen igen för att sätta tillbaka dom gamla delarna. Jättekul …. jag åker in till stan igen för att byta, bara för att konstatera att dom har hunnit stänga. Så klart stänger dom redan kl 15 en lördag. Ok det får bli på måndag igen och nåde han som står i kassan om han ger mig fel reservdelar igen, då byter jag butik för all framtid.