Röhnisch – mer än bara sportkläder

Du har säkert hört talas om varumärket. Kanske när du letade efter de perfekta träningskläderna. Eller när kompisen visade upp sin nya löpartopp. Här dyker vi ner lite djupare i historien och inspirationen bakom Röhnisch.

En kvinnas vision

Först och främst, låt oss ta en liten historielektion. Allt började med en kvinna vid namn Hellé Röhnisch. Hon var en sann pionjär. Medan många märken fokuserade på mäns sportkläder, såg Hellé en stor lucka på marknaden. Kvinnor behövde också funktionella, snygga sportkläder. Och så, i en tid när kvinnor just började göra sina röster hörda inom sporten, föddes Röhnisch. Det var inte bara ett märke; det var ett statement. Ett statement om att kvinnor förtjänade lika mycket uppmärksamhet på idrottsfältet som män.

Moderna val och hållbarhet

Hoppa nu fram till idag. Röhnisch står inte bara för kvalitet och design. De har även ett starkt fokus på hållbarhet. De inser vikten av att ta hand om vår planet. Därför hittar du många produkter som är tillverkade av återvunna material. Dessutom jobbar de hårt för att minska sitt koldioxidavtryck. Men det bästa? Du kompromissar inte med stil eller funktionalitet. För varje steg de tar mot en grönare framtid, ser de till att du fortfarande ser och känner dig fantastisk när du tränar.

Förresten, om du funderar på var du kan hitta några av deras senaste kollektioner, kolla in Röhnisch på Ruza. De har ett brett sortiment av allt från löpartoppar till yogabyxor. Och vem vet? Kanske hittar du din nästa favoritträningsoutfit där.

Så nästa gång du drar på dig dina träningskläder, tänk på historien bakom dem. Tänk på kvinnan som vågade drömma stort. Och tänk på hur du genom ditt val av Röhnisch bidrar till en mer hållbar framtid. Ganska häftigt, eller hur?