Hitta hyresrätt i Stockholm

Har ni någon gång försökt att hitta hyresrätt i Stockholm? I så fall vet ni om att det nästan är omöjligt att få tag på någon. Jag är så trött på detta letande nu så jag börjar att bli riktigt desperat. I nästan ett helt år har jag flyttat runt hos vänner och bekanta för att sova i deras hus eller lägenhet ett tag medan jag letar efter en egen hyresrätt i Stockholm. För lika länge sedan fick jag mitt drömjobb i Stockholms innerstad och trivs otroligt bra så jag tänker absolut inte säga upp mig på grund av att jag inte hittar en hyresrätt. Det måste finnas en till mig snart.

Kö för hyresrätt i Stockholm

Så fort jag började med att leta arbete i Stockholm, för det var där jag ville bo i framtiden, så ställde jag mig i bostadskö, men jag tror att man hinner dö i bostadskön innan man får ett erbjudande. Och när jag väl får ett erbjudande om en hyresrätt i Stockholm så kommer det att vara i någon hemsk förort där jag inte kan tänka mig att bo. Det är tur för mig att jag känner många som bor i Stockholm som jag på nåder kan tränga mig på några veckor då och då. På sommaren hade jag sån tur att jag fick hyra en husvagn att bo i för en billig peng, det var helt suveränt.

Hitta hyresrätt – en nål i en höstack

Att försöka hitta en hyresrätt i Stockholm känns verkligen som att försöka hitta en nål i en höstack, det vill säga helt hopplöst. Den dagen jag får ett svar på en annons eller från någon bostadsförmedling att jag är välkommen på visning så kommer jag förmodligen att bli så chockad att jag ramlar ner död och aldrig får känna hur det är att ha en egen hyresrätt i Stockholm. Så snälla låt mig hitta en hyresrätt NUUUUUUUUU!