Reservdelar till släpvagn och husvagn

Att köpa reservdelar till släpvagn och husvagn kan med fördel göras både som nya och som begagnade. Något som många kanske inte tänker på är att det finns en del så kallade ”husvagnsskrotar” runt om i landet där du kan finna mängder med reservdelar till din husvagn och släpvagn. Det bästa med att köpa reservdelar på en husvagnsskrot är att det ofta finns delar till alla möjliga olika typer av husvagnar som säljs både i Sverige men också Europa. Det kan verkligen löna sig att ringa runt till olika husvagnsskrotar och fråga efter reservdelar då du kommer undan mycket billigare begagnat än med nytt. Reservdelarna behöver inte vara det minsta dåliga bara för att husvagnen är skrotad utan kan vara av nyare modell.

Begagnade reservdelar till husvagn

Det kan tyckas konstigt att man köper begagnade delar från en skrotfirma eftersom ägaren till husvagnen eller släpvagnen trots allt har lämnat in sin husvagn för att skrotas. Men grejen är att i flera fall så är det själva skalet som är dåligt, fukt i väggar, tak och golv eller att husvagnen är krockskadad. I en del fall är husvagnen så pass illa skadad att den är obruklig men vissa delar av den kan vara helt intakta. Då monteras husvagnen ner och vissa delar sparas och säljs som begagnat och kan ibland vara nästan oanvända. Att hitta reservdelarna däremot kan bli en utmaning då utbudet på skrotarna är väldigt olika. En period kanske det inte skrotas så många släpvagnar eller husvagnar och då blir det ju inga reservdelar att sälja vidare. Därför bör du ringa runt till flera skrotar för att fråga om just den delen du behöver.

Andra släpvagnar, husvagnar etc.

När du letar efter en husvagnsskrot får du ha lite fantasi då inte alla skrotar benämns som husvagnsskrotar utan kan också kallas för till exempel släpvagnsskrot eller husvagnsdemontering. Dessa kan också ha reservdelar till hästtransporter, båttrailers och flera andra typer av släpvagnar.  kan även gå under andra namn, som exempelvis husvagnsdemontering eller släpvagnsskrot. Ordet demontering används ofta i namnet på företag som specialiserat sig på att just nedmontera olika typer av fordon.